2010. április 10., szombat

In memoriam

Most szerdán meghalt a kis papagájom Rómeó. A nevét onnan kapta, hogy volt/van egy társa, aki nőstény, és neki találóan a Júlia nevet adtuk.
Mi történt a kis tollassal? Nem tudjuk. Egyik pillanatban még minden rendben, röpköd, zajong, aztán a következőben már a kalitka aljában a saroknál fekszik mereven. Mikor kivettük már nem lehetett segíteni rajta, merev volt, hideg, élettelen. Hirtelen összedőlt a világ. A társa ott ült, majd repkedett mellette.
Mivel az állatokra jellemző, hogy hajlamosak meghalni, ha a társuk is elmegy, a héten vadászatba kezdtünk, hogy megtaláljuk az új párját. Nem akarjuk pótólni, hiszen lehetetlen. De szeretnénk, ha a párja nem pusztulna el a bánattól!Anyáéknak Kónyban sikerült is szereznie egyet. Ha igazak a pletykák holnap már egy kék kis társa lesz jelenleg magányos kis csőrikénknek. Eddig szerencsére evett, de csöndesebb volt, vagy csak azért halkabb, mert amúgy sem ő volt a fő hangadó? Remélem még nincs késő, és még sokáig mellettünk lesz, ahogy a társa is.
De neki mi legyen a neve??
R.I.P. Romeo

Wendesday, my parrot Romeo has died. He was a little white bird, whit a really big, nice voice. I didn't know what had happened. In one sec. he was ok, doing what he used to do, and then the other sec. he was dead.
Now we found another little parrot. We don't want to replace him, we want another to help step forward for Julia, and to have a lovely little bird.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése