2010. szeptember 17., péntek

Nyelvreform 2.0

Pár nappal később, de beszámolók az egy hét "viszont" használat nélkül. Na jó egyszer majdnem kimondtam, kétszer pedig kicsúszott, de még így is sikerült betartanom, hogy minimalizálom a használatát. Mióta észrevettem, hogy mennyire sokat is használjuk azóta egyre jobban zavar, ha folyton, illetve elég sűrűn ezt a szót hallom.

Érdekes módon az egy hét alatt a Disney Channel-en kívül szinte mindenhol "öt percenként" lehetett hallani. Ez azért is tetszik, mert így esély van arra, hogy a mostani felnövő korosztály széles skálájú szókinccsel fog rendelkezni, vagyis inkább megtanul több szinonima szót, mellyel pótolni kezdi az egyes szavakat. És mikor ezt mondom/írom arra gondolok, hogy magyar szavakkal, kifejezésekkel teszik ezt, nem pedig idegen nyelvekből kiragadott "divat" kifejezésekkel, szavakkal, rövidítésekkel.

Mivel újabban a szóval, végülis szavakat hallom sűrűn, ezért a most induló projektem során az előbbi két szót fogom kerülni. A munkám miatt valószínűleg nem tehetem meg, hogy teljesen kihagyja, ezért ismét az egy nap csak egyszer mondom ki őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése